Listele cu societatile inregistrate la Inspectiile Teritoriale ale Muncii ca agenti de plasare a fortei de munca in strainatate:


(obs.: listele provin de la ITM judetene si contin atat firmele active cat si cele desfiintate sau care si-au schimbat profilul; unele liste ar putea sa nu fie actualizate si sa nu contina firmele inregistrate in ultimul an)

(Pentru lista de locuri de munca disponibile prin ANOFM apasati aici pentru situl EURES)sursa: ITM judetene


Conform Legii 156/2000, agentiile de recrutare care plaseaza forta de munca in strainatate au ca activitate principala "Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca" - cod CAEN 7810, si au obligatia de a se inregistra la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul. Dupa inregistrare agentia obtine o dovada a inregistrarii. Angajatorii care, potrivit obiectului lor de activitate, executa lucrari sau presteaza servicii in strainatate in temeiul unui contract si detaseaza propriii salariati in acest scop nu sunt considerati agenti de ocupare a fortei de munca in sensul prevederilor Legii nr. 156/2000.
Pentru efectuarea activitatilor de mediere agentii de ocupare a fortei de munca in strainatate pot percepe un tarif de mediere care sa acopere costurile acestora.
Agentii de ocupare a fortei de munca vor restitui, partial sau total, tariful serviciilor de mediere incasat de la solicitanti, daca nu reusesc sa le ofere locuri de munca in termenul stabilit prin contractele de mediere sau daca, inainte de expirarea duratei contractului de mediere, beneficiarul acestui contract renunta la mediere.
Agentii de ocupare a fortei de munca nu vor pretinde garantii de la persoanele mediate, respectiv de la persoanele angajate in strainatate cu contract individual de munca.